Ny läroplan har konsekvenser

Olof Wermelin, lärare i samhällskunskap och historia.
Foto: Torbjörn Strömberg
 Skolan står inte bara still och stampar på samma ställe, säger samhälls- och historieläraren Olof  Wermelin på Spångbergsgymnasiet och fortsätter: man måste hela tiden förändra och utveckla för att det ska fungera och för att hänga med i svängarna.

   Många har nog hört om och känner till en nya läroplanen, Gy11, har införts sen ett år tillbaka. Läroplanen har gjort att vissa kurser har ändrats för att till exempel få ut mer undervisning, på mindre tid, ex. historia 1a1. Uppbyggnaden liknar den som var innan 2011, men tiden har halverats.
    För att hinna med och lära ut det man ska innan kursen är slut, blir det mer genomgångar och mindre tid för att reflektera, säger Olof Wermelin.
   En annan nyhet är att Olofs grupper ha blivit större på grund av att klasser blir sammanslagna. Fler elever ska bli undervisade samtidigt. Detta kan ha både negativa och positiva effekter. Det tar längre tid att lära känna eleverna, men det är effektivare.

Tekniska nyheter
Alla elever på Spångbergsgymnasiet har fått datorer sedan förra året, för att undervisningen ska utvecklas.
   En personlig nyhet för Olof är att han kommer ha arbetsmobil istället för en stationär telefon. Det blir då lättare att nå honom.
Victor Rickan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar